NOS SportAangepast

"Twee mooie weken" Haase/Sijsling

Teleurstelling en trots vochten om voorrang bij Robin Haase en Igor Sijsling na de verloren dubbelspelfinale tegen Bob en Mike Bryan op de Australian Open.

De nederlaag was duidelijk (3-6, 4-6), maar geen schande, gezien de sterkte en staat van dienst van de Bryans. "Het sprookje was volmaakt als we hier hadden gewonnen, maar deze jongens waren vandaag beter", erkende Sijsling na afloop tegenover de NOS. "Het was een niveautje hoger."

De opzet van Haase/Sijsling was om de Bryans met lange rally's - net als in hun voorgaande partijen - uit hun spel te halen. Het plan faalde echter. "Dat was hun verdienste. Ze spelen een heel snel spelletje en serveerden ook erg goed", aldus de Amsterdammer.

"Mooie weken"

Sijsling haalde het positieve eruit. "Het waren twee mooie weken, waarbij er nog veel verbeterpunten zijn. Als we zonder deze verbeterpunten al de finale kunnen halen, misschien met deze punten ook wel een titel."

Ook Haase was teleurgesteld, maar hij wist tevens dat de terugreis naar Nederland goed zal voelen. "Het is nu nog even balen, maar straks zullen we alles meer relativeren en mogen we hier echt wel van genieten."

Financieel

Ook financieel werden de Nederlanders een stuk wijzer van hun prestaties in Melbourne. Ze verdienden per persoon ruim 113.000 euro met hun prestaties in het enkel- en dubbelspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl