NOS SportAangepast

Haase/Sijsling verliest finale

Robin Haase en Igor Sijsling zijn er niet in geslaagd de dubbelspelfinale van de Australian Open te winnen.

Het Nederlandse duo verloor in Melbourne met 6-3, 6-4 van Bob en Mike Bryan.

Haase en Sijsling zijn geen erkende dubbelaars. Zo nam Haase voor de twaalfde keer deel aan de herendubbel van een Grand Slam-toernooi en was zijn beste prestatie drie keer de tweede ronde. Sijsling deed één keer eerder mee en verloor toen direct in de eerste ronde.

De broers Bryan daarentegen behoren al jaren tot de wereldtop. Met hun zege kwam het aantal titels in Melbourne op zes en het totaal aantal Grand Slam-titels in het herendubbel op dertien.

Haase en Sijsling waren in Australië echter uitstekend op dreef en wonnen onder meer van het als derde, elfde en zestiende geplaatste koppel.

Broertjes Bryan een klasse apart

In de finale kwamen ze er niet aan te pas. De start was nog hoopgevend, want met enkele fraaie punten plaatsten ze direct een break. In het vervolg waren de Amerikanen een klasse apart. Met twee breaks op rij liepen ze uit naar 4-1 en even later hadden ze de set binnen.

In de tweede set verloor Haase al snel zijn opslag. Bryan en Bryan bleven prima spelen en waren aan het net amper te passeren. Na het verlies van de eerste game van de eerste set stonden ze op eigen service nog maar acht punten af.

De gebroeders Bryan wonnen de titel in Australië voor de zesde keer en brachten hun totaal aantal grandslamtitels op dertien. Dat is een record. Tot zaterdag deelden ze dit met de Australiërs John Newcombe en Tony Roche.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl