NOS SportAangepast

Kamphuis zesde op WK bobsleeën

Esmé Kamphuis en Judith Vis zijn bij de WK bobsleeën in Sankt Moritz als zesde geëindigd in de tweemansbob. De titel ging naar het Canadese koppel Kaillie Humphries en Chelsea Valois.

Kamphuis stond na de eerste run al op de zesde plaats. Ze ging daarna steeds sneller, maar een betere positie leverde dat niet op. Na een sterke derde manche kwam het podium zelfs in zicht, maar de concurrenten verloren bijna geen tijd, waardoor Kamphuis en Vis uiteindelijk op 0,17 van het zilver bleven steken.

Humphries greep in 2012 met Jennifer Ciochetti ook de wereldtitel. In 2010 werd ze met Heather Moyse ook nog eens olympisch kampioen.

Van Calker twaalfde na eerste dag

Edwin van Calker en Sybren Jansma staan na de eerste twee runs van de WK bobsleeën in het Zwitsers Sankt Moritz op de twaalfde plaats.

De Oranje-bob kende een matige eerste run, die resulteerde in de vijftiende plaats. De tweede afdaling ging meer dan een halve seconde sneller; goed voor de negende tijd.

De Duitsers Francesco Friedrich en Jannis Bäcker gaan na twee runs aan kop. De wereldkampioenen bij de junioren in 2012 hadden zowel in de eerste als de tweede run de snelste tijd. De Zwitsers Beat Hefti en Thomas Lamparter volgen op 0,35. De Amerikaanse bob van Steven Holcomb/Steve Langton staat op respectabele afstand derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl