NOS NieuwsAangepast

Lekkage verraadt hennepkwekerij

De Haagse politie heeft een hennepkwekerij ontdekt na een tip van een kapper. De man had al een paar dagen last van lekkage in zijn zaak.

Toen de politie gisteren ging kijken, bleek dat er in de woning boven de kapsalon aan de Betje Wolffstraat hennepplanten werden gekweekt. Het bewateringssysteem werkte niet goed, waardoor de lekkage in de kapsalon was ontstaan.

Schrikken

De echtgenote van kapper Munzur zegt dat ze begin deze week al aan de bel had getrokken bij de woningbouwvereniging, maar dat het twee dagen duurde voordat er iemand kwam kijken. "Het water bleef maar langs de muur stromen", zegt zij tegen de NOS.

Dat het water van een hennepkwekerij kwam, had ze niet verwacht. "Nee, daar ben ik een beetje van geschrokken. We dachten eigenlijk aan een lekkende wc of badkamer. Dat was vorig jaar ook de oorzaak van een lekkage."

De politie heeft de 328 hennepplanten in beslag genomen. Naar de bewoner van de woning wordt nog gezocht.

Elektriciteit afgesloten

Omdat er met de stroomvoorziening was geknoeid, besloot het energiebedrijf de stroomtoevoer voor het hele blok anderhalf uur af te sluiten. Toen de situatie weer veilig was, hadden alle bewoners en ondernemers weer stroom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl