NOS NieuwsAangepast

Gevonden JFK-stukken geveild

In de Amerikaanse staat Massachusetts wordt volgende maand een grote collectie Kennedy-stukken geveild. De voorwerpen waren ooit eigendom van Dave Powers, een vertrouweling van de president.

Nabestaanden van Powers vonden de enorme Kennedy-schat toen ze zijn huis leegruimden om het te verkopen.

Onder de ruim 650 stukken zijn privéfoto's van de Kennedy's, persoonlijke correspondentie en door JFK gesigneerde boeken. Topstuk is volgens het veilinghuis het leren bomberjack van de president. Het kledingstuk, compleet met presidentieel zegel op het revers, moet tussen de 20.000 en 40.000 dollar opbrengen.

Verjaardagskaart

Een ander opvallend kavel is een verjaardagskaart van Kennedy's zoon John. De president kreeg de kaart van een kat op een boot op zijn 46ste en laatste verjaardag. Zijn zoontje heeft in kinderhand 'John' geschreven, aangevuld met 'xoxoxo'. De kaart moet minstens 2500 dollar opleveren.

Dave Powers werkte jarenlang voor Kennedy, vanaf het begin van zijn politieke carrière in 1946 tot zijn dood in 1963. Later werd hij de eerste curator van het Kennedy Museum in Massachusetts. Hij overleed in 1998 op 85-jarige leeftijd.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Kennedy in Dallas werd doodgeschoten. Er is in de VS daarom veel aandacht voor het leven en de dood van de president.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl