NOS NieuwsAangepast

Pier Scheveningen naar de veiling

De failliete Pier van Scheveningen wordt per opbod verkocht op een veiling. Volgens curator Udink zijn er tientallen geïnteresseerden die de pier willen overnemen, ook uit het buitenland. Dat zei hij tegen Nieuwsuur.

De pier is al meer dan twintig jaar in handen van de familie Van der Valk. Vorig jaar maart zette de horecafamilie het bouwwerk te koop. De exploitatie was niet meer rendabel en de onderhoudskosten te hoog. Een koper werd niet snel gevonden.

Op instorten

In november sloot de gemeente Den Haag de pier deels af omdat sommige pijlers van de constructie op instorten stonden. Wie er sinds de faillissementsaanvraag verantwoordelijk is voor het onderhoud aan de Scheveningse Pier is niet duidelijk. De gemeente en Van der Valk wijzen naar elkaar. De reparatiekosten liggen nu tussen de 80.000 en 125.000 euro.

De curator heeft de gemeente gevraagd de noodzakelijkste reparaties uit te voeren en de rekening daarvan te sturen naar de failliete vennootschappen. Ook mogen gas en elektriciteit voorlopig niet worden afgesloten, zodat de winkeliers op de pier open kunnen blijven.

De veiling is waarschijnlijk in maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl