NOS NieuwsAangepast

Alle verdachten Eindhoven vast

In België hebben de laatste vijf verdachten van de mishandelingszaak in Eindhoven zich gemeld op het politiebureau. Ze waren uitgenodigd door de Belgische politie en zijn daar volgens de burgemeester van Turnhout "spontaan" op ingegaan. De politie in Eindhoven bevestigt dat de vijf op haar verzoek zijn aangehouden en vastzitten.

De vijf verdachten komen uit Turnhout en omgeving en zijn 17 tot 19 jaar. De politie in Eindhoven wacht op de beslissing van de Belgische onderzoeksrechter over het overdragen van de verdachten. Het zijn vier Belgen en iemand die niet de Belgische nationaliteit heeft.

Dinsdag hadden zich al twee verdachten bij de politie in Eindhoven gemeld op aandringen van hun ouders. Gisteren meldde zich een derde.

Openlijke geweldpleging

De drie verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hun zal openlijke geweldpleging ten laste worden gelegd, zegt de Eindhovense politie. Ook de andere vijf worden daarvan verdacht.

De verdachten behoorden tot een groep van acht jongens die op 4 januari op straat in Eindhoven een 22-jarige man sloeg en schopte. De beelden van de mishandeling werden razendsnel verspreid via internet en op sociale media duizenden keren bekeken.

Opmerking

Volgens de advocaat van een van de verdachten was de aanleiding voor de mishandeling een opmerking van de man. Die zou er iets van hebben gezegd toen een van de jongens tegen een fiets schopte.

Burgemeester Erwin Brentjens van Turnhout brengt morgen een bezoek aan zijn Eindhovense collega Rob van Gijzel. De Belgische burgemeester wil onder meer zijn medeleven betuigen met het slachtoffer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl