NOS SportAangepast

Djokovic weer in finale Melbourne

De Serviër Novak Djokovic heeft voor de derde keer op rij en de vierde keer in totaal de finale van de Australian Open bereikt. De winnaar van de vorige twee edities was met 6-2, 6-2, 6-1 te sterk voor de Spanjaard David Ferrer.

Voor Ferrer was het de vijfde keer dat hij bij een grand slam-toernooi in de halve finales stond, maar nooit trok hij aan het langste eind. Ook in zijn vorige halve finale - tijdens de US Open in 2012 - moest hij buigen voor Djokovic, al won hij toen nog wel de eerste set.

Ditmaal was de mondiale nummer één echter vanaf het begin een maat te groot voor Ferrer (de nummer vijf van de wereld), die z'n tiende nederlaag leed in vijftien duels met Djokovic.

Ferrer kansloos tegen Djokovic

Ferrer mocht slechts vier games de illusie koesteren dat er misschien iets te halen viel. In de vijfde game schonk hij Djokovic echter een break door een fout met zijn forehand, de achilleshiel bij de Spanjaard in deze partij.

Vervolgens was Djokovic heer en meester en binnen een half uur verzilverde hij met een ace zijn eerste setpoint. In de tweede set duurde het vijf minuten langer voordat het pleit was beslecht; ditmaal was Ferrer Djokovic op setpoint terwille met alweer een misser met zijn forehand.

Ook in de derde set zat een ommekeer er nimmer in en na bijna anderhalf uur was het eerste matchpoint van Djokovic raak dankzij een backhandfout van Ferrer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl