NOS NieuwsAangepast

Meer Syriërs vluchten naar Jordanië

De vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Jordanië is de afgelopen week sterk toegenomen. Sinds vorige week donderdag zijn er ongeveer 20.000 vluchtelingen de grens overgestoken, zegt de Jordaanse regering.

De afgelopen zes maanden lag het gemiddelde aantal vluchtelingen uit Syrië op 6000 per week. De sterke toename is volgens Jordanië een rechtstreeks gevolg van bombardementen op dorpen en steden in het zuiden van Syrië.

Grenzen open

Vooral het afgelopen etmaal liep het aantal vluchtelingen sterk op. Sinds gisteren registreerden de Jordaanse autoriteiten 6200 nieuwe vluchtelingen. Veel van hen zijn gewond Jordanië binnengekomen, doordat ze tijdens hun vlucht zijn beschoten. Ze worden behandeld in Jordaanse ziekenhuizen.

Volgens officiële cijfers herbergen Jordanië, Libanon en Turkije elk meer dan 130.000 Syrische vluchtelingen. Het grootste vluchtelingenkamp in Jordanië is Zaatari, vlak aan de Syrische grens, waar ongeveer 60.000 mensen zitten.

De Jordaanse regering zegt vastberaden te zijn om de grens voor Syrische vluchtelingen open te houden. Wel doet de regering een beroep op andere landen om te helpen bij de opvang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl