OM: neem recht niet in eigen hand

Het Openbaar Ministerie zegt dat het niet de bedoeling is dat burgers het recht in eigen hand nemen. Dat is de reactie van het OM in Den Bosch op de ophef rond de mishandelingszaak in Eindhoven.

Het OM neemt de zaak hoog op en "stelt alles in het werk om de overige verdachten snel aan te houden". Maar, benadrukt justitie, dat moet wel binnen de wettelijke grenzen gebeuren. Ook burgers moeten zich daaraan houden.

Beelden

De beelden en de foto van de verdachten zijn de afgelopen dagen razendsnel verspreid via de media en via internet. Daarbij waren de gezichten van de acht jongens in veel gevallen niet onherkenbaar gemaakt. De kans bestaat daardoor volgens het OM dat de normale rechtsgang wordt verstoord.

De verdachten wonen in België, zes van hen hebben volgens de advocaat van een van hen de Nederlandse nationaliteit. De Belgische politie heeft ze nog niet opgepakt omdat het verzoek daartoe nog niet bij hen is binnengekomen. Vanuit Nederland ligt er wel een verzoek bij het parket in Turnhout. Dat wordt heel nauwkeurig bekeken, omdat het om minderjarige jongens gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl