NOS NieuwsAangepast

Raadslid: is lekken dan strafbaar?

Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn wist niet dat het lekken van geheime stukken strafbaar is. Dat zei hij in een interview met Omroep West.

De oud-PVV'er werd gisteren opgepakt vanwege het lekken van stukken uit de raad over de mogelijke aankoop van het gebouw World Forum. Hij had zijn toegangspas van het stadhuis aan een journalist gegeven en verteld waar de stukken precies lagen. Op die manier wilde hij naar buiten brengen dat de gemeente Den Haag "tientallen miljoenen aan een gebouw ging uitgeven terwijl er verder overal op bezuinigd wordt".

Excuses

Van Doorn zegt dat hij wel wist dat de stukken geheim waren, maar niet dat het strafbaar was om ze aan iemand anders te geven. Hij stapt daarom ook niet op als raadslid. Morgen zal hij in de raadsvergadering zijn excuses aanbieden.

De politie was al bezig met een onderzoek naar Van Doorn. Vorig jaar verkocht hij een aantal keer drugs aan jongens van 14 en 15 jaar. Dat was volgens hem in het kader van een eigen onderzoek naar de illegale drugshandel. Hij wilde die problemen aan de kaak stellen.

In 2011 werd Van Doorn uit de PVV-fractie gezet omdat er problemen waren met het beheer van het fractiebudget. Hij ging verder als eenmansfractie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl