NOS NieuwsAangepast

N-Korea dreigt na VN-veroordeling

Noord-Korea heeft fel gereageerd op de extra maatregelen die de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gisteravond unaniem afkondigde vanwege de raketlancering van vorige maand.

"We zullen stappen zetten om onze defensieve militaire kracht te versterken, inclusief nucleaire afschrikking", liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten in een reactie.

Sancties

De rakettest werd in december door de internationale gemeenschap al scherp veroordeeld als een duidelijke overtreding van VN-resoluties. Het geïsoleerde en dictatoriaal geleide Noord-Korea lanceerde naar eigen zeggen een satelliet voor vreedzame doeleinden, maar internationaal wordt gevreesd dat het land raketten ontwikkelt die kernkoppen kunnen dragen.

De VN-Veiligheidsraad kondigde geen nieuwe sancties aan, maar verzwaarde de bestaande wel. Er worden meer Noord-Koreaanse tegoeden in het buitenland bevroren en vier Noord-Koreanen extra kunnen niet meer reizen buiten de eigen grenzen. Ook China, van oudsher een bondgenoot van Pyongyang, stemde voor de resolutie waarin dit is vastgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl