NOS NieuwsAangepast

Generaal zaak-Petraeus gezuiverd

De hoogste Amerikaanse militair in Afghanistan, generaal John Allen, is van alle blaam gezuiverd in een onderzoek naar zijn rol in het schandaal rond de teruggetreden CIA-directeur David Petraeus.

Allen was ervan beschuldigd "ongepaste e-mails" te hebben gestuurd aan Jill Kelley, de vrouw die aan de basis stond van de kwestie-Petraeus. Nadat Kelley aangifte had gedaan tegen Petraeus' biograaf Paula Broadwell vanwege het sturen van vijandige e-mails, kwam de FBI er achter dat de getrouwde Petraeus en Broadwell elkaar verliefde berichtjes hadden gestuurd.

Allen stond op de nominatie om de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten in Europa te worden, maar die benoeming was opgeschort in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek van het ministerie van Defensie. Nu dat onderzoek goed voor hem is uitgepakt - volgens het het Pentagon waren de beschuldigingen "ongegrond" - kan hij deze overstap waarschijnlijk alsnog maken. Allen heeft steeds volgehouden dat hij niets verkeerd had gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl