Politie: drie arrestaties Kunsthalroof

De zeven kunstwerken die werden gestolen uit de Kunsthal»
De zeven kunstwerken die werden gestolen uit de Kunsthal Politie

In Roemenië zijn drie mannen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de schilderijenroof uit de Kunsthal in Rotterdam. Dat heeft de politie in Rotterdam bevestigd.

Volgens de politie zijn er geen schilderijen teruggevonden. Over de rol van de drie arrestanten is niets bekend. Drie Rotterdamse politiemensen vertrekken naar Roemenië in het kader van het onderzoek.

Onderzoek

De Roemeense verdachten werden aangehouden in een lopend Roemeens onderzoek, en niet op verzoek van de Rotterdamse politie, zei een woordvoerder. Uit het lopende onderzoek zou gebleken zijn dat de drie mogelijk iets met de kunstroof te maken hebben.

Volgens Roemeense media zijn de drie verdachten gisteravond aangehouden in Constanta aan de Zwarte Zee. Ze zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris in Boekarest en voor dertig dagen in voorlopige hechtenis genomen.

De drie zouden zijn aangehouden op basis van signalementen die na de roof zijn verspreid. De Roemeense politie wil in verband met het onderzoek verder geen bijzonderheden geven.

Inbraak

Bij de roof op 16 oktober werden zeven doeken gestolen, van onder anderen Picasso, Monet en Matisse.

Na de inbraak werd duidelijk dat de dieven alleen een mechanisch slot hoefden te forceren Nadat het alarm was afgegaan, was de automatische vergrendeling van de deuren uitgeschakeld. Dat houdt verband met de veiligheidseisen van de brandweer. De inbrekers sloegen daarna binnen enkele minuten hun slag.

Deel deze pagina

Video

  • video Politie: geen schilderijen teruggevonden Volgens de politie zijn er geen schilderijen teruggevonden. Over de rol van de drie arrestanten is niets... bekend. Ook niet over hun identiteit, vertelt woordvoerder Roland Ekkers van de politie Rotterdam.
  • video Arrestaties Roemenië aan de hand van signalement In Roemenië zijn drie mannen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de roof uit de Kunsthal in Rotterdam.... Dat heeft de Nederlandse politie zojuist bevestigd.
  • video Arrestaties voor roof Kunsthal In Roemenië zijn 3 mannen opgepakt voor de roof uit de Kunsthal in Rotterdam. Dat melden Roemeense media. De... Nederlandse politie heeft het inmiddels bevestigd.

Audio

  • 'Gearresteerde Roemenen ook in Roemenië verdachten' Drie mensen zijn in Roemenië aangehouden in verband met de schilderijenroof uit de Kunsthal in Rotterdam. Dat werd gisteren... bekend. Roland Ekkers van de politie Rotterdam-Rijnmond.
  • 'Politie bevestigt aanhouding drie mannen kunstroof' In Roemenië zijn 3 mannen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de roof uit de Kunsthal in Rotterdam. U hoort Henrik-Willem... Hofs.
  • Mogelijke doorbraak in zaak roof Kunsthal De kunstroof uit de Kunsthal in Rotterdam is mogelijk opgelost. U hoort Henrik Willem Hofs

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10427 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1186 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1011 keer afgespeeld

Meer video en audio