NOS NieuwsAangepast

Datum voor benefiet grensrechter

Voetbalclub SC Buitenboys uit Almere speelt op vrijdag 26 april een benefietwedstrijd tegen Nederlandse oud-internationals. Dit ter nagedachtenis van de grensrechter en clublid Richard Nieuwenhuizen. Hij overleed begin december, nadat hij na een jeugdwedstrijd was geslagen en geschopt.

Clubsecretaris Mueller zegt dat de oud-internationals Frank en Ronald de Boer, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Arthur Numan, Pierre van Hooijdonk en Giovanni van Bronckhorst mee willen doen. "Dan heb je het echt over hele grote namen." Hij maakt wel het voorbehoud dat sommige spelers misschien voor hun club weg moeten.

Initiatief

De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Almere City FC. Daar kunnen maximaal 7000 mensen in. Bij een toegangsprijs van maximaal tien euro levert dat zo'n 50.000 tot 70.000 euro op. "Dan hopen we met een paar acties daarnaast een mooi bedrag op te kunnen halen voor de familie," zegt Mueller.

De benefietwedstrijd is een initiatief van Frank en Ronald de Boer. In de week na het overlijden van Nieuwenhuizen stapten zij met het idee naar de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl