NOS NieuwsAangepast

Badr Hari opnieuw voorlopig vrij

Kickbokser Badr Hari mag thuis zijn proces afwachten. De rechtbank heeft zijn derde verzoek om de voorlopige hechtenis op te heffen goedgekeurd. Hari mag morgenvroeg naar huis.

De zitting was achter gesloten deuren in de rechtbank van Amsterdam. Zijn advocaat Bénédicte Ficq dacht al dat zijn verzoek een goede kans zou maken, omdat het OM vandaag klaar zou zijn met het horen van getuigen. De rechtbank zei dat er nog wel een paar getuigen moeten worden gehoord, maar dat die niet zo belangrijk zijn dat Hari daarvoor vast moet blijven zitten.

Horeca

Hari zit sinds eind juli vast op verdenking van een aantal geweldsmisdrijven, waaronder de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens het feest Sensation White.

In november werd Hari al een keer vrijgelaten. Hij mocht zijn proces thuis afwachten als hij geen contact zou hebben met getuigen en zich niet zou vertonen in de horeca. Hij brak allebei die voorwaarden en werd weer vastgezet. Nu geldt als voorwaarde dat Hari tussen 20.00 uur en 8.00 uur geen horeca-zaken mag bezoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl