NOS NieuwsAangepast

Drugsbende grensstreek opgerold

De politie heeft in Limburg en België een bende opgerold die zich bezighield met hennepteelt. Bij huiszoekingen werden vijf hennepplantages ontmanteld en werden 24 mensen aangehouden, onder wie 15 Vietnamezen.

Belgische en Nederlandse politiemensen doorzochten vanmorgen twintig panden in de Belgisch-Nederlandse grensstreek. De politie heeft het afgelopen jaar al verdachten aangehouden en plantages ontmanteld die gelinkt werden aan deze organisatie.

Illegalen

In de hennepplantages werden volgens het OM Vietnamezen aan het werk gezet die via Duitsland geronseld zijn en die veelal illegaal in Nederland en België verbleven. Bij de huiszoekingen van vanochtend werden in drie Belgische plantages Vietnamezen aangetroffen. Het OM gaat ervan uit dat er sprake is van mensenhandel en uitbuiting.

In totaal werden achttien verdachten in België aangehouden. In Nederland werden zes verdachten aangehouden. In totaal werden 9000 hennepplanten in beslag genomen.

Vietnamezen

In 2011 waarschuwde de Nederlandse politie al voor de opkomst van Vietnamezen in de hennepteelt. Vorig jaar bleek uit onderzoek dat vrouwen een belangrijke rol spelen in Vietnamese criminele organisaties. Zo zou via nagelstudio's en loempiakramen drugsgeld worden witgewassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl