NOS NieuwsAangepast

'Geen Nederlandse terrorist Algerije'

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt niet dat onder de islamitische terroristen in Algerije een of meerdere Nederlanders waren. Franse en Zwitserse media hadden dat gemeld.

Het ministerie heeft naar aanleiding van een bericht van het Franse persbureau AFP gisteren contact gehad met de Algerijnse autoriteiten. Naar aanleiding van dat contact zegt de woordvoerder van Buitenlandse Zaken dat er geen enkele aanleiding is om te veronderstellen dat er Nederlanders bij betrokken zijn.

Onder meer de zender Radio France Internationale en Radio Télévision Suisse hadden bericht over de Nederlander. Zij baseerden zich op uitspraken die de Algerijnse minister van Informatie dit weekend zou hebben gedaan. Behalve een of meer Nederlanders zouden er ook terroristen met de Libische, Tunesische, Syrische, Egyptische, Malinese, Jemenitische, Canadese en Algerijnse nationaliteit zijn.

Dodental op 81

Het dodental van de gijzelingsactie op een gasveld van BP in de woestijn van Algerije staat op 81. De autoriteiten hebben nog niet alle doden geïdentificeerd; sommige lijken zijn verminkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl