NOS NieuwsAangepast

Taxi's in brand in loods Meppel

In Meppel woedt een zeer grote brand in een gebouw met verschillende bedrijven erin. De brand is volgens de politie onder controle, maar nog niet uit. Mensen in de omgeving van Meppel hebben een sms-alert gekregen dat zij ramen en deuren dicht moeten houden.

Er worden metingen gedaan naar schadelijke stoffen in de lucht vanwege de hevige rookontwikkeling. Volgens de gemeente Meppel is de rook vanuit de wijde omgeving te zien. Ook is de directe omgeving van de loods afgesloten voor verkeer.

Blusslangen

In het gebouw zitten onder meer een bedrijfje in duikapparatuur en een taxibedrijf. Ook liggen er meerdere gasflessen in het gebouw. Volgens de politie wordt iedereen op veilige afstand gehouden voor als er een gasfles ontploft.

Ook was er een vuurwerkopslag in het gebouw. Er lag niet veel, maar wat er lag is ontploft of verbrand. Dat leverde geen grote problemen op.

Omdat er ter plaatse te weinig bluswater was, helpt de brandweer Joure met zogenoemd groot watertransport. Dat betekent dat er meer blusslangen beschikbaar zijn om water uit verder gelegen vijvers of meren te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl