NOS NieuwsAangepast

NMBS furieus over Fyra

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS zegt "brutale maatregelen" te nemen over de toekomst van de Fyra. Dat zei NMBS-bestuurder Marc Descheemaecker in het VRT-programma De Zevende Dag. Morgen komt de raad van bestuur van de NMBS bijeen om te kijken hoe en of het bedrijf verder wil met de hogesnelheidstrein.

Descheemaecker noemde de problemen met de trein van de afgelopen week "hallucinant". Hij overweegt de bestelling van drie Fyra-treinen bij de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda te schrappen.

De Fyra's die tot voor kort reden waren allemaal van Nederland. De drie treinen die België heeft besteld, zijn nog niet geleverd. Eerder liet de NS weten voorlopig geen nieuwe Fyra's te kopen.

Kotsbeu

"Ik ben het echt kotsbeu", zei Descheemaecker. "Als ik de verontschuldigingen van AnsaldoBreda zie, denk ik: nou breekt mijn klomp."

Ook speelt de bestuurder van NMBS met de gedachte om de treinverbinding tussen Amsterdam en Brussel aan te passen. "Misschien moeten we dan van een wit blad vertrekken en ons ook afvragen: is het nodig dat er meer treinen rijden tussen Brussel en Amsterdam dan tussen Brussel en Parijs?"

De Fyra werd vorige week uit de dienst gehaald, omdat treinstellen door de sneeuw beschadigd waren geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl