Grote brand meubelplein Enschede

Volgens de brandweer is de meubelboulevard grotendeels verloren gegaan»
Volgens de brandweer is de meubelboulevard grotendeels verloren gegaan Arnoud Mulder / NOS Ooggetuige

In Enschede heeft een grote uitslaande brand gewoed in een pand met meubelwinkels in winkelgebied Schuttersveld. Volgens de brandweer is de meubelboulevard grotendeels verloren gegaan.

Zaterdagavond was er ook al brand in het pand, toen bij een andere meubelzaak. Het vuur was snel onder controle. Enkele zaken ernaast liepen rookschade op. De brand van vannacht was veel groter en uitslaand.

Door de kou raakten twee brandweerlieden onderkoeld. Volgens een woordvoerder zijn ze zelf naar het ziekenhuis gereden om zich te laten behandelen. Daarna konden ze naar huis.

Miljoenen

Burgemeester Den Oudsten van Enschede kwam aan het begin van de nacht naar de brand en sprak met de eigenaar van het pand.

Een paar weken geleden gingen in hetzelfde winkelgebied twee winkels en een restaurant in vlammen op. De schade liep toen in de miljoenen.

Deel deze pagina

Video

Grote brand op meubelboulevard Enschede

In Enschede heeft een grote brand gewoed op een meubelboulevard. Het is voor de tweede keer in korte tijd, dat het winkelgebied... Schuttersveld is getroffen door een omvangrijke brand.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio