NOS NieuwsAangepast

Italiaans sorry voor Fyra-problemen

De Italiaanse fabrikant van de Fyra heeft excuses aangeboden voor de problemen met de treinen. "We zetten alles op alles om de onverwachte situatie op te lossen", staat in een verklaring van het bedrijf AnsaldoBreda.

De problemen van de afgelopen dagen hebben te maken met het winterweer, zegt AnsaldoBreda. Aan de onderkant van de treinstellen is veel sneeuw vastgevroren en bij het loslaten daarvan zijn bodemplaten beschadigd geraakt.

'Niet in gevaar'

Volgens AnsaldoBreda is de veiligheid van passagiers niet in gevaar geweest. Het bedrijf wijst erop dat de Fyra-treinen bij de ontwikkeling alle vereiste tests hebben doorstaan.

AnsaldoBreda heeft een team van 40 man samengesteld om de problemen op te lossen met de hogesnelheidstrein, die door de Nederlandse en Belgische spoorwegen voorlopig uit de dienst is gehaald. Zo heeft het bedrijf monteurs naar Nederland gestuurd.

In de verklaring staat geen reactie op de bekendmaking dat de Nederlandse Spoorwegen de Italianen aansprakelijk stellen. De NS meldde vandaag ook dat er voorlopig geen nieuwe Fyra-treinen worden afgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl