NOS NieuwsAangepast

'Ik dacht dat hij me zou doden'

"Ik was erg bang eerlijk gezegd. Ik dacht dat hij me zou doodschieten", zegt de directeur van het Russische Bolsjoj-theater Sergej Filin vanuit het ziekenhuis.

Hij werd gisteravond aangevallen door een onbekende man die een zuur in zijn gezicht gooide.

Filin werd vanmiddag geopereerd. Aanvankelijk werd gevreesd dat hij door de aanval blind was geworden.

Verband

Een Russisch tv-station wist het ziekenhuis binnen te komen waar de theaterdirecteur herstelt van de operatie. Met zijn gezicht in verband gewikkeld beschrijft Filin hoe zijn belager te werk ging.

"Ik werd aangevallen toen ik mijn auto uitstapte en het theater wilde binnengaan. Ik kreeg de poort niet open met de code en rende weg. Hij haalde me in. Hij had een soort jack met een capuchon aan", vertelt Filin. "Hij had een sjaal om zijn gezicht gewikkeld, alleen zijn ogen waren vrij. Hij gooide van onderaf iets in mijn gezicht."

Bedreigd

Filin werd al langer bedreigd, zegt hij. "Sinds 31 december kreeg ik dreigtelefoontjes. Het was duidelijk met opzet, het leek een waarschuwing." Ook werden de banden van zijn auto al eens lekgeprikt.

Het ziekenhuis verwacht over 5 of 6 dagen te kunnen zeggen of de operatie aan zijn gezicht geslaagd is. Filin zou eigenlijk worden geopereerd in een kliniek in België, maar de artsen vonden de verwondingen aan zijn ogen te ernstig om hem te laten reizen.

Volgens het theater waar Filin werkte, had de aanval te maken met een conflict op het werk. Filin zou strenge normen hanteren en dansers klaagden dat ze door de directeur unfair zijn behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl