NOS NieuwsAangepast

Werkgevers: hoger loon slecht plan

Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt een verhoging van de lonen geen oplossing voor de slechte economische situatie in Nederland. Hij reageert daarmee op uitspraken die vicepremier Asscher volgens het Financieele Dagblad heeft gedaan.

"De Nederlandse economie wordt gered door de export en die is bij uitstek afhankelijk van de concurrentiepositie van ons land. En als je dan ook nog de export onder druk gaat zetten door hogere looneisen ben je verkeerd bezig", zegt Wientjes.

'Onduidelijk beleid'

Hij erkent dat de consumentenbestedingen onder druk staan en de economie daardoor geremd wordt. "Maar dat komt door onduidelijk beleid van deze overheid. Er is geen duidelijkheid over de bouw, over de pensioenen. Er zijn allerlei onzekerheden waardoor consumenten hun geld niet uitgeven." Volgens de werkgeversvoorman moet het kabinet daarom snel met duidelijk beleid komen in plaats van op te roepen tot loonsverhogingen.

Asscher ontkent via een woordvoerder overigens dat hij voor loonstijgingen is, zoals het FD schrijft. "Asscher heeft gezegd dat er aan loonmatiging soms ook nadelen kleven, maar dat is ook alles wat hij heeft gezegd", laat de woordvoerder aan de NOS weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl