NOS NieuwsAangepast

SCA: Armstrong loog onder ede

Bij het Texaanse bedrijf SCA Promotions vielen de monden open van verbazing bij de bekentenis van Lance Armstrong dat hij doping heeft gebruikt. "Hij heeft in principe bekend dat alles wat hij onder ede heeft verteld, was gelogen", zegt de advocaat van het bedrijf.

SCA en Armstrong waren in 2006 in een rechtszaak verwikkeld rond de uitbetaling van bonusgeld aan Armstrong. De eigenaar van Armstrongs US Postalteam had hem een bonus van 5 miljoen dollar beloofd als hij voor de zesde keer op rij de Tour de France zou winnen. Dat bedrag was verzekerd bij SCA Promotions.

Het bedrijf weigerde Armstrong het geld uit te betalen na geruchten over zijn dopinggebruik. De wielrenner dwong toen via een rechtszaak de uitbetaling af. Het bedrag was met rente en schikkingen uit de rechtszaak inmiddels opgelopen tot 7,5 miljoen dollar. In totaal betaalde SCA aan Armstrong gedurende zijn wielercarrière 12 miljoen dollar uit.

'Hij verdient het niet'

Na de bekentenis van de wielrenner in het programma van Oprah Winfrey wil de SCA dat geld terug. "Hij verdient dat geld niet en heeft er ook geen recht op", zegt de advocaat.

Behalve deze financiële aanklacht kan Armstrong ook verwachten dat verschillende personen hem zullen aanklagen wegens laster. Hij heeft verschillende mensen, waaronder zijn masseuse, kapotgemaakt nadat ze hem van dopinggebruik hadden beschuldigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl