NOS NieuwsAangepast

Kritiek heropening bioscoop Aurora

In de Amerikaanse staat Colorado is de bioscoop heropend waar een schutter juli vorig jaar twaalf mensen doodschoot tijdens een Batman-film. Nabestaanden, slachtoffers en hulpverleners woonden een ceremonie bij, waarna ze gratis naar de film 'The Hobbit' mochten.

Gouverneur Hickenlooper zei dat "we niet zullen toestaan dat het kwaad zegeviert over het goede". Burgemeester Hogan van Aurora hoopt dat de heropening van de bioscoop de stad zou helpen te helen.

'Schande'

Enkele nabestaanden van slachtoffers spreken schande van de manier waarop bioscoopketen Cinemax de zaak heeft afgehandeld. Ze hadden gekend willen worden in de discussie over wat er moest gebeuren met het gebouw, of in ieder geval de zaal waar de schietpartij plaatsvond.

Ook stoorden enkele gezinnen zich aan de onpersoonlijke manier waarop Cinemax hen uitnodigde voor de heropening, nota bene enkele dagen na de eerste Kerst zonder hun geliefden.

Rechtszaken

Cinemax heeft niet gereageerd op de kritiek. Er lopen nog drie rechtszaken tegen het bedrijf van slachtoffers die menen dat er meer had moeten gebeuren om hen te beschermen tegen het geweld.

Dader James Holmes werd direct na de schietpartij opgepakt. Hij verscheen recentelijk voor de rechter, maar het feitelijke proces zal pas later dit jaar van start gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl