NOS NieuwsAangepast

Stroomstoring Brabant voorbij

De stroomstoring in Noord-Brabant is voorbij, meldt netbeheerder Enexis. Vanavond zaten in een aantal plaatsen 27.000 huishoudens twee uur lang zonder stroom.

Volgens netbeheerder Enexis ontstond de storing om kwart over zeven doordat in een elektriciteitsstation in Uden een transformator van 10.000 volt was uitgevallen.

Volgens een woordvoerder was er geen sprake van rookontwikkeling of brand. Het is nog niet helemaal duidelijk waardoor de transformator uitviel. Door de problemen in Uden, zaten ook huishoudens in Grave, Zeeland en Schaijk zonder elektriciteit.

Reservesysteem

Een technisch specialist moest de transformator na het uitvallen onderzoeken. Volgens Enexis was dat noodzakelijk, voordat het reservesysteem kon worden ingeschakeld. Rond kwart over negen was dat onderzoek afgerond en hadden alle huishoudens weer elektriciteit.

Een woordvoerder van Enexis zei dat hij snapt dat het voor klanten vervelend is dat ze zonder stroom zaten, zeker met deze kou. "Maar uit veiligheidsoverwegingen is het nodig dat de specialist eerst de transformator onderzoekt, voor het reservesysteem wordt ingeschakeld. Dan wachten we liever een half uurtje extra."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl