NOS NieuwsAangepast

'Bevrijdingsactie Algerije voorbij'

De operatie van het Algerijnse leger om een einde te maken aan de gijzeling van tientallen medewerkers van een gasveld, is voorbij. Dat meldt het Algerijnse staatspersbureau APS op gezag van anonieme functionarissen.

De Algerijnse staatstelevisie zegt dat vier gegijzelden zijn omgekomen: twee Britten en twee Filipijnen. Een persbureau in Mauritanië meldde eerder een veel hoger dodental. Volgens een ziekenhuis zijn verder dertien mensen gewond geraakt, onder wie zeven gegijzelde medewerkers.

Het Algerijnse leger was uren bezig met de bevrijdingsactie van tientallen medewerkers van het BP-gasveld in de Sahara-woestijn.

'Veel doden'

De Algerijnse minister van Informatie zei eerder dat er 'veel' terroristen zijn gedood en dat er ook gegijzelden zijn omgekomen. Hij noemde geen aantallen.

De minister zei alleen dat vier van de ongeveer veertig buitenlandse gegijzelden zijn bevrijd: 2 Britten, een Keniaan en een Fransman. De Ierse regering meldt dat ook een medewerker uit Noord-Ierland, die reisde met een Iers paspoort, is bevrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl