NOS NieuwsAangepast

Pastoor: onheil bij uitschrijving kerk

De pastoor van de Michaëlparochie in Sint-Michielsgestel waarschuwt afvalligen voor naderend onheil. Dat melden Omroep Brabant en stapuitdekerk.nl, een site die mensen helpt bij het uitschrijven als katholiek.

Volgens de site stuurde pastoor Frank Michaël As kerkverlaters tot voor kort de volgende reactie: "U kunt nu geen enkel sacrament meer ontvangen, waarin Christus u tegemoet wil komen. U kunt geen kerkelijke uitvaart meer krijgen."

Overdenken

"U wijst Christus en Zijn kerk af. Ik ben bang dat u uzelf het eeuwig leven niet waardig keurt en de toegang tot het eeuwig leven en de verrijzenis hebt geblokkeerd. Daarmee raakt u in de eeuwige vergetelheid, waar niemand u ooit nog zal missen. Ik kan u alleen maar het advies geven u te bekeren tot Jezus Christus om tot Leven te komen. Met pijn over het onheil, dat u over uzelf hebt afgeroepen, neemt de kerk van u afscheid."

Volgens Omroep Brabant heeft de pastoor onlangs de meeste waarschuwingen uit de brief gehaald, naar eigen zeggen om telefoontjes van journalisten te voorkomen.

De pastoor zou nog wel volledig achter de oorspronkelijke tekst staan. Hij hoopt dat mensen door zijn woorden hun keuze nog eens goed overdenken, staat op de site van de regionale omroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl