NOS NieuwsAangepast

Van Rey nog betrokken bij VVD

De van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey is nog altijd betrokken bij de VVD in Roermond. Gisteren woonde hij daar een fractievergadering bij.

Volgens bestuurslid Classen van de partij wordt Van Rey af en toe om advies gevraagd vanwege zijn "enorme dossierkennis". Dat zou geen richtinggevend advies zijn, maar inhoudelijke verduidelijking van zaken uit de tijd dat Van Rey wethouder was. Classen noemt het "heel erg normaal dat als iemand met veel kennis weggaat, je vragen stelt waar de kennis is".

Classen vindt het geen bezwaar dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de oud-wethouder. "In de eerste plaats weten we de precieze verdenkingen niet. In de tweede plaats zijn iemands kennis en zijn verdenking van strafbare feiten twee verschillende dingen."

Geld of diensten

Van Rey trad in oktober af als wethouder van Roermond en als Eerste Kamerlid. Hij zou in zijn functie als wethouder geld of diensten hebben aangenomen en informatie over de burgemeestersbenoeming hebben gelekt aan kandidaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl