NOS NieuwsAangepast

Dagelijkse vluchten naar Abu Dhabi

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat samen met Etihad Airways een dagelijkse vlucht onderhouden van Amsterdam naar Abu Dhabi. Ook zullen de verschillende vluchten van de vliegbedrijven op elkaar afgestemd worden.

Eerder al kondigde de maatschappijen al aan nauw te zullen gaan samenwerken. Sinds een half jaar vliegt luchtvaartmaatschappij Emirates dagelijks vanuit Dubai met superjumbo's naar Schiphol. Zowel Abu Dhabi als Dubai maken deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten.

KLM zegt met de samenwerking hiermee de mogelijkheden voor passagiers uit te breiden om door te vliegen vanuit Abu Dhabi naar Sri Lanka, Pakistan en Australië. Voor Etihad betekent dit een verbetering van het netwerk richting Zuid en Noord-Amerika.

Azië

Voor KLM is Azië een heel belangrijke markt waar de luchtvaartmaatschappij veel geld verdient. Emirates is een belangrijke concurrent voor Air France-KLM voor het vliegverkeer richting Azië. KLM vreest dat Emirates met de Airbus A380's veel passagiers kan verleiden om via Dubai naar Azië te vliegen.

Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten onderhouden nauwe handelsrelaties met een waarde van 3,6 miljard dollar. Er zijn 300 Nederlandse bedrijven gevestigd en er wonen 5000 Nederlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl