Dell mogelijk van de beurs af

De Amerikaanse computerfabrikant Dell»
De Amerikaanse computerfabrikant Dell Flickr / Vernieman / Creative Commons by-nc-sa

De Amerikaanse computerfabrikant Dell wordt mogelijk overgenomen door private investeringsmaatschappijen. Daarmee zou de fabrikant van de beurs verdwijnen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Dell is in gesprek met ten minste twee private investeringsmaatschappijen. Zulke bedrijven investeren in andere ondernemingen namens particuliere investeerders.

Volgens ingewijden is er ook al met grote banken gesproken over de financiering van deze overname. Maar dit is nog niet rond.

Na berichten over een mogelijke overname schoot de koers van Dell omhoog. De aandelen werden zo'n vijftien procent meer waard.

Het gaat minder goed met Dell. Het bedrijf heeft onder meer last van de populariteit van tablets. Daardoor is er minder vraag naar de traditionelere pc's en laptops van Dell.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 6526 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 8114 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6766 keer afgespeeld

Meer video en audio