NOS NieuwsAangepast

Beelden aanslag Waalre getoond

De politie in Brabant heeft beelden getoond van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre, vorig jaar zomer. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een blauwe Volkswagen Bora de gevel van het gebouw ramt. Daarna stapt een man uit die het voertuig in brand steekt en wegrent.

De politie gaat ervan uit dat de dader een blanke of licht getinte huidskleur heeft. De man is moeilijk herkenbaar, omdat hij een bivakmuts droeg.

Vluchtauto

De bewakingsbeelden werden getoond in het programma Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarin werd ook de aandacht gevestigd op een donkerkleurige Audi, die waarschijnlijk als vluchtauto is gebruikt. Die auto is nooit teruggevonden.

Het gemeentehuis in Waalre werd in de nacht van 17 op 18 juli grotendeels verwoest door de brand. Al snel was duidelijk dat het om een aanslag ging. Het huis van burgemeester De Wijkerslooth van Waalre werd kortstondig bewaakt.

De daders van de aanslag zijn nog niet gepakt. Op 3 januari werd een man van 32 aangehouden die bij de actie betrokken zou zijn geweest, maar hij kwam na een dag weer vrij. Volgens de politie is de man nog wel verdachte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl