NOS SportAangepast

Bertens en Rus uitgeschakeld

Na de eerste dag van de Australian Open zijn beide Nederlandse deelneemsters al uitgeschakeld.

Arantxa Rus verloor van Irina-Camelia Begu en Kiki Bertens was niet opgewassen tegen Lucie Hradecka.

Bertens won de eerste twee games, maar had vervolgens lange tijd weinig in te brengen tegen de Tsjechische nummer 51 van de wereld. Pas in het tweede bedrijf ging het een beetje lopen bij de Wateringse. Waar ze in de eerste set geen enkele winner of ace achter haar naam kreeg, sloeg ze er in het tweede bedrijf van beide zes stuks.

Bertens toonde haar veerkracht door bij 6-5 een break en in de tiebreak drie matchpoints weg te werken. Het vierde werd haar fataal: 2-6, 6-7 (8).

Rus stelt teleur

Ook Arantxa Rus redde het niet. De Nederlandse was in een zeer matige partij niet opgewassen tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu: 4-6, 2-6.

Rus - de mondiale nummer 70 - kende een redelijke start tegen haar vijftien plaatsen hoger genoteerde opponente. Ze verloor haar eerste opslag maar won vervolgens vier games op rij. De 22-jarige tennisster uit Monster speelde echter te slecht om aanspraak op de zege te kunnen maken.

Veertien dubbele fouten

Zo sloeg ze liefst veertien dubbele fouten en produceerde ze geen enkele winner. Begu speelde niet veel beter, maar wist al haar zes breekkansen te verzilveren. Rus benutte slechts drie van de veertien kansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl