NOS NieuwsAangepast

Hugo Chávez aan beterende hand

Het gaat iets beter met de gezondheid van president Hugo Chávez van Venezuela. Dat heeft de regering in een verklaring laten weten.

De president wordt in Cuba behandeld vanwege kanker en heeft een longontsteking, maar die hebben de artsen nu onder controle. Zijn herstel verloopt gunstig en de president is bij kennis en aanspreekbaar, staat in de verklaring.

Over de medische toestand van Chávez was het al geruime tijd stil, tot woede van de oppositie. De president werd in oktober herkozen en zou afgelopen donderdag worden beëdigd voor een vierde termijn. Maar de president was te ziek om de eed af te leggen. De beëdiging is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Ongrondwettelijk

De oppositie noemt het uitstel ongrondwettelijk en dreigt naar het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten in Costa Rica te stappen.

Duizenden aanhangers van de president hebben op verschillende plaatsen in Venezuela hun steun betuigd aan de zieke president. In het hele land gingen mensen de straat op om te laten merken dat ze nog steeds achter zijn socialistische revolutie staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl