NOS NieuwsAangepast

Troepenmacht Mali wordt groter

De buitenlandse troepenmacht in Mali wordt steeds groter. Vandaag voegen zich eenheden uit de buurlanden van Mali bij de Franse troepen die sinds enige dagen actief zijn in het West-Afrikaanse land.

De troepenmacht moet het Malinese regeringsleger steunen in de strijd tegen de opstandelingen. Die hebben het noorden van Mali in handen en bedreigen het zuiden van het land. Dankzij de steun van de Fransen is het regeringsleger er inmiddels in geslaagd om de strategisch belangrijke stad Kona te heroveren op de rebellen.

Al-Qaida

De opstandelingen streven naar een streng islamitisch Mali. Zij hebben nauwe banden met al-Qaida. De internationale gemeenschap wil voorkomen dat er een streng islamitisch Mali komt en de VN heeft toestemming gegeven om de Malinese regering op grote schaal militair te steunen.

Doden

Over het aantal doden dat tot nu toe is gevallen bestaat weinig zekerheid. Uit kringen van de Malinese opstandelingen komen berichten dat er bij Franse bombardementen op Kona zeker 100 doden zijn gevallen. Maar andere bronnen melden dat er 11 mensen zijn omgekomen bij de strijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl