Rutte: reageer beschaafd op internet

Premier Rutte»
Premier Rutte NOS

Premier Rutte doet een oproep om beschaafd en fatsoenlijk te reageren op internet. "Wees een beetje chic. Daarmee bereik je veel meer dan met dat domme gescheld. Dat slaat uiteindelijk toch vooral terug op de afzender zelf", zei Rutte op zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte reageerde op PvdA-voorzitter Spekman, die gisteren een aantal haatmails online zette. Spekman roept op tot een 'beschavingsoffensief' tegen mensen die via sociale media bedreigingen uiten of zich racistisch uitlaten.

Voortouw

Rutte zal niet het voortouw nemen in zo'n offensief, maar deelt de zorgen van Spekman over het niveau van sommige reacties.

De minister-president krijgt zelf ook regelmatig vervelende reacties. Hij vertelde dat hij de afzenders soms belt en dat de reactie dan vaak is dat het niet zo bedoeld was.

Rutte zei dat hij er vooral moeite mee heeft als hulpverleners ervan langs krijgen op internet. Maar hij zei ook dat hij blij is met de manier waarop in Nederland de vrijheid van meningsuiting geregeld is.

Deel deze pagina

Video

Wekelijkse persconferentie premier Rutte

Wekelijkse persconferentie van premier Rutte op 11 januari 2013.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio