Rutte: reageer beschaafd op internet

Premier Rutte»
Premier Rutte NOS

Premier Rutte doet een oproep om beschaafd en fatsoenlijk te reageren op internet. "Wees een beetje chic. Daarmee bereik je veel meer dan met dat domme gescheld. Dat slaat uiteindelijk toch vooral terug op de afzender zelf", zei Rutte op zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte reageerde op PvdA-voorzitter Spekman, die gisteren een aantal haatmails online zette. Spekman roept op tot een 'beschavingsoffensief' tegen mensen die via sociale media bedreigingen uiten of zich racistisch uitlaten.

Voortouw

Rutte zal niet het voortouw nemen in zo'n offensief, maar deelt de zorgen van Spekman over het niveau van sommige reacties.

De minister-president krijgt zelf ook regelmatig vervelende reacties. Hij vertelde dat hij de afzenders soms belt en dat de reactie dan vaak is dat het niet zo bedoeld was.

Rutte zei dat hij er vooral moeite mee heeft als hulpverleners ervan langs krijgen op internet. Maar hij zei ook dat hij blij is met de manier waarop in Nederland de vrijheid van meningsuiting geregeld is.

Deel deze pagina

Video

Wekelijkse persconferentie premier Rutte

Wekelijkse persconferentie van premier Rutte op 11 januari 2013.

Video en Audio

  • » "Hamas gezwicht onder druk bevolking" Video Is er nu wel of geen gevechtspauze in de Gazastrook? Niemand in Israël en Gaza, die het nog weet....27 jul 2014, 2714 keer afgespeeld
  • » "Rutte kon eigenlijk niet anders" Video Het is volgens het kabinet te gevaarlijk in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. De huidige...27 jul 2014, 19206 keer afgespeeld
  • » Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De...27 jul 2014, 9794 keer afgespeeld

Meer video en audio