Rutte: reageer beschaafd op internet

Premier Rutte»
Premier Rutte NOS

Premier Rutte doet een oproep om beschaafd en fatsoenlijk te reageren op internet. "Wees een beetje chic. Daarmee bereik je veel meer dan met dat domme gescheld. Dat slaat uiteindelijk toch vooral terug op de afzender zelf", zei Rutte op zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte reageerde op PvdA-voorzitter Spekman, die gisteren een aantal haatmails online zette. Spekman roept op tot een 'beschavingsoffensief' tegen mensen die via sociale media bedreigingen uiten of zich racistisch uitlaten.

Voortouw

Rutte zal niet het voortouw nemen in zo'n offensief, maar deelt de zorgen van Spekman over het niveau van sommige reacties.

De minister-president krijgt zelf ook regelmatig vervelende reacties. Hij vertelde dat hij de afzenders soms belt en dat de reactie dan vaak is dat het niet zo bedoeld was.

Rutte zei dat hij er vooral moeite mee heeft als hulpverleners ervan langs krijgen op internet. Maar hij zei ook dat hij blij is met de manier waarop in Nederland de vrijheid van meningsuiting geregeld is.

Deel deze pagina

Video

Wekelijkse persconferentie premier Rutte

Wekelijkse persconferentie van premier Rutte op 11 januari 2013.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 6526 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 8114 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6766 keer afgespeeld

Meer video en audio