NOS SportAangepast

Haase in Melbourne tegen Murray

Robin Haase heeft het bij de loting voor de Australian Open niet getroffen.

De Haagse nummer 54 van de wereld speelt in Melbourne in de eerste ronde tegen Andy Murray, de mondiale nummer drie.

Haase stond twee keer eerder tegenover de Schotse topper, die vorig jaar olympisch goud en de US Open won. In 2008 versloeg Haase Murray, maar in 2011 zegevierde de Schot.

"Ik heb een kansje want ik heb al eens van Murray gewonnen", zegt Haase tegen De Telegraaf. "De afgelopen week stond ik goed te spelen en te trainen dus daar hou ik me aan vast. Ik ga proberen alles er uit te halen en ik ga de baan op om te winnen. Hoe vreselijk moeilijk dat ook zal zijn."

Haase heeft de laatste jaren al vaker tegen een topper gespeeld in de beginfase van een grand slam-toernooi. "Ik verbaas me er al niet meer over, want dit overkomt me vaak. Dit is pech. Je hoopt niet op een topper en zeker niet op een titelkandidaat. Het is weer jammer, je hoopt dat het eens een keer mee zit."

Sijsling, Bertens en Rus

Igor Sijsling debuteert in Melbourne tegen Denis Istomin, die 24 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. Kiki Bertens (WTA-60) treft op haar eerste Australian Open Lucie Hradecka (WTA-49). Arantxa Rus (WTA-70) neemt het op tegen Irina-Camelia Begu (WTA-53).

Als Bertens en Rus winnen, wacht hun in de tweede ronde mogelijk een erg pittige tegenstandster. Bertens kan de Duitse Angelique Kerber (5) treffen en Rus de Poolse Agnieszka Radwanska (4). Het toernooi begint maandag. Bertens en Rus spelen meteen op de openingsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl