NOS NieuwsAangepast

Vermisten Baltic Ace niet gevonden

De zoekactie naar vermiste opvarenden van het gezonken vrachtschip Baltic Ace heeft definitief niets opgeleverd. De zoekactie is afgerond en de lichamen van de zes vermisten zijn niet gevonden.

De Baltic Ace zonk op 5 december na een aanvaring op de Noordzee met een containerschip. Het schip, dat 1400 auto's aan boord heeft, ligt sindsdien op 40 meter diepte. Elf opvarenden kwamen om het leven.

Reddingsboten

Vijf lichamen werden al snel geborgen, de andere zes bemanningsleden werden vermist. Volgens overlevenden bevond een van de zes zich op het moment van de ramp binnen in het schip; de andere vijf zouden op het dek zijn geweest, niet ver van de reddingsboten.

Duikers van de marine moesten voor Kerst hun zoektocht naar de lichamen staken vanwege het slechte weer. Deze week zochten ze verder rond en onder het wrak, maar zonder resultaat.

Vrede

De duikers vinden dat heel vervelend, zei hun commandant, luitenant ter zee Bernd Roelink, in het NOS Radio 1 Journaal. "Het zou de nabestaanden vrede hebben kunnen geven als we de lichamen gevonden hadden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl