NOS NieuwsAangepast

Politie permanent op school

Het Huygens College in Amsterdam-West heeft vanaf volgende week permanent een politieagent op school. Aanleiding is een incident waarbij een buurtbewoner bedreigd en mishandeld zou zijn door leerlingen van de school.

De Amsterdamse wethouder Hilhorst eiste actie van de school nadat hij een brief over het incident had gekregen van de buurtbewoner. Na een gesprek tussen het Huygens College, de politie en de gemeente is besloten om een permanent veiligheidsteam op te richten.

Grensrechter

Dat team bestaat onder andere uit een agent, een leerplichtambtenaar en een veiligheidscoördinator van de school. "De agent krijgt een eigen ruimte en zal met leerlingen praten, maar ook door de buurt lopen. Het probleem is niet in de school zelf, maar daarbuiten.", zegt een woordvoerder van de school. Omdat het Huygens College zich verantwoordelijk voelt voor de buurt, is nu besloten om maatregelen te nemen.

De school was onlangs ook in het nieuws, omdat enkele leerlingen verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van grensrechter Nieuwenhuizen en omdat medeleerlingen hun solidariteit met de verdachten betuigden.

Vanavond is er een bewonersbijeenkomst waarbij buurtbewoners worden geïnformeerd over het veiligheidsteam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl