NOS NieuwsAangepast

Christel 'Mammaloe' Adelaar dood

Actrice en zangeres Christel Adelaar (77) is vanochtend in haar woonplaats Heemstede overleden. Ze was vooral bekend van haar rol als Mammaloe in de eerste vier seizoenen van de kinderserie Pipo de Clown. Bij de actrice werd 2 jaar geleden longkanker geconstateerd.

Adelaar begon haar carriere in 1955 bij de KRO-radio. Daar speelde ze met onder meer Harry Bannink en Wim Meuldijk in het programma Poppetjes op de Ruit. Ook maakte ze daar een hoorspel met onder anderen Lex Goudsmit.

Corry Brokken

In 1958 ging Adelaar aan de slag als Mammaloe bij Pipo de Clown. Ze speelde de vrouw van de clown. De uitzendingen werden live uitgezonden op zaterdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur. Vanwege de populariteit kwam er ook een theaterstuk van de serie. In 1963 stopte Adelaar met 'Pipo'. De rol werd overgenomen door Marijke Bakker.

Van 1963 tot 1965 werkte Adelaar ook voor de VARA, onder meer met Corry Brokken en Ton van Duinhoven. Bij de KRO maakte ze in die tijd onder meer het hoorspel De Wadders.

In 1965 stopte Adelaar bij de omroepen. Ze bleef wel nog zingen voor de Stichting Het Schoolconcert. Ze gaf meer dan 2000 schoolconcerten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl