NOS WielrennenAangepast

Vacansoleil-DCM mikt op toptien

Thomas de Gendt gaat in 2013 voor een ritzege in de Tour. En Vacansoleil-DCM mikt op een toptienklassering.

Dat bleek woensdag in Amsterdam, waar de Nederlandse wielerploeg werd voorgesteld voor het nieuwe seizoen.

"We gaan voor een toptienklassering in een grote ronde, een podiumplaats in een klassieker en een eindzege in een WorldTour-wedstrijd", luidt de doelstelling.

De Gendt naar Tour

Liever nog dan een plaats bij de beste tien renners in de Tour, mikt De Gendt, die in 2012 de smaakmaker was van de ploeg met een derde plaats in het eindklassement van de Giro, op een ritzege. "Dat is wat mensen onthouden", zei de Belg. Daarnaast wil hij mikken op goede klasseringen in Parijs-Nice en Ronde van Romandië.

In het voorjaar hoopt Vacansoleil-DCM, dat alweer aan het derde jaar op het hoogste niveau begint, op de tandem Juan Antonio Flecha (die overkwam van Team Sky) en Björn Leukemans. In 2012 vielen de prestaties in de voorjaarsklassiekers tegen. "Stijn Devolder bracht niet wat we van hem hadden verwacht."

Voor het hooggebergte trok de ploeg José Rujano aan. "Hij kan Thomas en Wout bijstaan, maar ook voor eigen succes gaan", aldus manager Daan Luijkx.

Poels, Hoogerland, Westra

Wout Poels begint 2013 rustig. Hij debuteert in de Ronde van de Algarve en bekijkt daarna of hij, gelet op zijn zware valpartij in de Tour van 2012, alweer voldoende hersteld is om op topniveau te presteren.

Johnny Hoogerland richt zich op het klassieke voorjaar (behalve Parijs-Roubaix) en start in de Giro. Het hoofddoel van Lieuwe Westra is net als in 2012 Parijs-Nice. Daarin werd de Nederlander in 2012 verrassend tweede achter Bradley Wiggins.

Sprinter Kenny van Hummel begint in de Tour Down Under en stapt daarna op in de Ronde van Qatar. Met hem wordt later bekeken in welke rondes hij in actie komt. "Hij hoopt goed te zijn in mei", verklapte een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl