Werkgevers haven blij met roc-plan

ROC Zadkine in Rotterdam»
ROC Zadkine in Rotterdam ANP

Werkgevers in de Rotterdamse haven zijn positief over de plannen om in Rotterdam vakscholen op te richten. Werkgeversvereniging Deltalinqs spreekt van een hele mooie oplossing voor het beroepsonderwijs.

ROC Zadkine en het Albeda College overwegen om hun opleidingen samen te voegen en op te splitsen in zeven aparte scholen. Die zouden vakscholen moeten worden, voor bijvoorbeeld techniek- of ICT-onderwijs. De onderwijsgiganten laten nu uitzoeken of de plannen haalbaar zijn. Bij Zadkine en het Albeda College zitten samen zo'n 40.000 leerlingen.

Voorzitter Van Sluis van Deltalinqs zegt dat het beroepsonderwijs in de plannen herkenbaarder wordt. Op kleinere vakscholen is het volgens hem eenvoudiger om zich te specialiseren. "Het is wel terug naar vroeger, maar niet terug naar af", zegt Van Sluis.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Roc's terug naar vroeger, naar MTSplus' De twee Rotterdamse roc's Zadkine en Albeda College willen samen te gaan. Daarna willen ze weer opsplitsen in zeven aparte,... zelfstandige scholen. Dat moeten dan vakscholen worden. De roc's hopen dat de opleidingen zo beter aansluiten bij de beroepspraktijk in de regio. Verslaggever Henrik Willem Hofs ging kijken bij de technische afdeling van het Albeda College.
  • Van Zijl (MBO Raad): MBO scholen kleinschaliger organiseren een trend De twee Rotterdamse roc's Zadkine en Albeda College willen samen te gaan. Daarna willen ze weer opsplitsen in zeven aparte,... zelfstandige scholen. Dat moeten dan vakscholen worden. De roc's hopen dat de opleidingen zo beter aansluiten bij de beroepspraktijk in de regio. U hoort Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 8974 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 412 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 412 keer afgespeeld

Meer video en audio