NOS NieuwsAangepast

Snorfiets wint van bromfiets

De bromfiets is afgelopen jaar opnieuw minder populair geworden en moest het in 2012 afleggen tegen de snorfiets.

Uit cijfers van de Rai Vereniging en de Bovag blijkt dat het aantal nieuwe verkochte bromfietsen met 25 procent is gedaald. Het aantal verkochte snorfietsen is daalde met bijna 14 procent.

De populaire merken waren Piaggio, Kymco en SYM. Het aantal verkochte brom- en snorfietsen is in z'n totaliteit terug op het niveau van voor de economische crisis.

Volwassen alternatief

Brom- en snorfietsen kunnen uiterlijk veel op elkaar lijken, maar verschillen wel. Een snorfiets mag niet harder dan 25 kilometer per uur rijden, heeft een blauw kenteken en een helm is niet verplicht. Een bromfiets heeft een geel kenteken, mag maximaal 45 kilometer per uur en de bestuurder moet een helm op.

Volgens de Bovag is de snorfiets en ook de bromfiets nog altijd een serieus en volwassen alternatief voor de auto, met name op de korte en middellange afstanden.

In totaal werden er 17.038 bromfietsen verkocht en 51.745 snorfietsen. De zwaardere exemplaren, de motorfietsen gingen in de verkoop achter uit met 6,7 procent, in totaal werden er 10.093 exemplaren verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl