NOS NieuwsAangepast

Nieuw Sloten stelt gouden regels op

De Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten heeft op zijn website 'Gouden Regels' gepubliceerd, waar leden zich voortaan strikt aan moeten houden.

Voetballers dienen bijvoorbeeld afspraken na te komen, te luisteren naar coach en trainer, respect te tonen naar de tegenpartij en de beslissingen van de scheidsrechter te accepteren.

Leden die de regels aan hun laars lappen, zijn niet meer welkom bij de club. Hiermee wil het bestuur voorkomen dat leden opnieuw betrokken raken bij gewelddadige incidenten op en rond het voetbalveld.

Grensrechter

Begin vorige maand overleed de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen nadat hij was mishandeld door spelers uit de B1 van Nieuw Sloten.

Ook de ouders van de spelers worden aangesproken, zo staat in de nieuwe clubregels. Ze worden opgeroepen hun betrokkenheid te tonen, positief aan te moedigen en buiten de lijnen te blijven.

De Gouden Regels zijn:

We schelden en pesten niet.We luisteren naar de coach en trainer.We komen afspraken na.We tonen respect aan medespelers en de tegenpartij.We zijn zuinig op de spullen van een ander en op de spullen van onze vereniging.We accepteren beslissingen van de scheids- en grensrechter.Onze ouders zijn betrokken en zetten zich in door te helpen.Onze ouders moedigen positief aan.Onze toeschouwers blijven buiten de lijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl