Vakscholen mogelijk terug in R'dam

Het Albeda college in Rotterdam»
Het Albeda college in Rotterdam ANP

De twee Rotterdamse roc's Zadkine en Albeda College overwegen samen te gaan. Vervolgens willen ze zich opsplitsen in zeven aparte, zelfstandige scholen.

De zeven zelfstandige scholen zouden vakscholen moeten worden voor bijvoorbeeld techniek, zorg en ICT. Komende maanden wordt onderzocht of de plannen onderwijskundig, bedrijfseconomisch en juridisch haalbaar zijn.

De roc's hopen dat de opleidingen zo beter aansluiten bij de beroepspraktijk in de regio. Daartoe zijn ze nu niet meer goed georganiseerd, zeggen ze. Bovendien wordt de bureaucratie minder.

Amarantis

Financiële overwegingen liggen niet aan het besluit ten grondslag, benadrukt voorzitter Verburgh van Zadkine. Vorig jaar werd onderwijsgroep Amarantis in vijf kleine scholen opgesplitst vanwege financiële problemen.

Aan zowel Zadkine als Albeda College studeren zo'n 20.000 mensen.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Roc's terug naar vroeger, naar MTSplus' De twee Rotterdamse roc's Zadkine en Albeda College willen samen te gaan. Daarna willen ze weer opsplitsen in zeven aparte,... zelfstandige scholen. Dat moeten dan vakscholen worden. De roc's hopen dat de opleidingen zo beter aansluiten bij de beroepspraktijk in de regio. Verslaggever Henrik Willem Hofs ging kijken bij de technische afdeling van het Albeda College.
  • Van Zijl (MBO Raad): MBO scholen kleinschaliger organiseren een trend De twee Rotterdamse roc's Zadkine en Albeda College willen samen te gaan. Daarna willen ze weer opsplitsen in zeven aparte,... zelfstandige scholen. Dat moeten dan vakscholen worden. De roc's hopen dat de opleidingen zo beter aansluiten bij de beroepspraktijk in de regio. U hoort Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad.
  • 'Zadkine en Albeda willen elkaar niet de tent uitvechten' Luc Verburgh is voorzitter van het college van bestuur van het Zadkine-college. Samen met het Albeda College denkt de schoolreus... erover om samen te gaan.

Video

  • video 'Mts en meao terug in Rotterdam' De oude mts en meao keren terug in Rotterdam. Dat is het gevolg van een fusie van twee grote... mbo-instellingen. Dat meldt het Financieele Dagblad.
  • video Hulp voor winkeliers in strijd tegen criminaliteit Winkeliers krijgen extra hulp in de strijd tegen criminaliteit. Als ze de veiligheid in hun zaak vergroten,... ontvangen ze maximaal duizend euro van de overheid als tegemoetkoming in de kosten. Jaarlijks lijden winkeliers in Nederland 1 miljard euro aan schade als gevolg van criminaliteit.

Video en Audio

Meer video en audio