NOS NieuwsAangepast

Amerikaan praat toch in N-Korea

De voormalige Amerikaanse VN-ambassadeur Bill Richardson heeft in Noord-Korea aangedrongen op een einde aan de raketlanceringen en nucleaire proeven. Ook heeft hij het land gevraagd om opener te staan tegenover mobiele telefonie en internet voor alle inwoners. Hij is samen met Google-topman Eric Schmidt op bezoek bij de politieke leiders van het Aziatische land.

Het is opvallend dat Richardson Noord-Korea aanspreekt op zijn handelen omdat hij naar eigen zeggen op een privébezoek is in het land. Hij noemde het ook een humanitair bezoek.

Kritiek

Richardson en Schmidt hebben al met verschillende hoge ambtenaren binnen de overheid gesproken. Ze gaan ook nog in gesprek met economisch deskundigen, militairen en universiteitsmedewerkers. Verder hoopt Richardson te kunnen spreken met een Amerikaan die vastzit in Noord-Korea.

De Amerikaanse regering is niet blij dat de twee een bezoek brengen aan Noord-Korea. Het land lanceerde een paar weken geleden nog een raket. De VS had daar felle kritiek op. Richardson en Schmidt zetten hun trip toch door omdat ze met eigen ogen willen zien hoe de Noord-Koreaans economie en het internet er voor staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl