Armstrong komt met reactie

Oud-wielrenner Lance Armstrong .»
Oud-wielrenner Lance Armstrong . AFP

Lance Armstrong zal op 17 januari uitgebreid reageren op het dopingschandaal waarin hij de hoofdrol speelt.

Dat doet de voormalige wielrenner in een interview met Oprah Winfrey.

Het is voor het eerst dat hij reageert sinds hij vorig jaar zijn zeven Tour-zeges kwijtraakte vanwege systematisch gebruik van verboden middelen.

In een aankondiging op de website van The Oprah Winfrey Network staat dat het interview geen beperkingen heeft en alles mag worden gevraagd. "Armstrong zal ingaan op het vermeende dopingschandaal, de beschuldigingen van valsspelen en het gebruik van prestatiebevorderende middelen tijdens zijn wielercarrière."

Rapport

Het interview wordt gehouden in het huis van Armstrong in de Texaanse stad Austin. Het gesprek wordt op donderdag 17 januari (18 januari om 03.00 uur Nederlandse tijd) uitgezonden via het tv-kanaal en via de website van The Oprah Winfrey Network.

Op 10 oktober 2012 presenteerde het Amerikaanse antidopingbureau USADA een rapport waarin meerdere wielrenners onder ede verklaarden dat Armstrong doping gebruikte. In de dagen daarna lieten sponsors hem vallen en stapte Armstrong op als voorzitter van zijn liefdadigheidsorganisatie Livestrong.

Donatie

Dinsdag werd bekend dat Armstrong het Amerikaanse antidopingbureau USADA in 2004 een donatie van 250.000 dollar (zo'n 190.000 euro) had aangeboden. Dat onthulde Travis Tygart, de directeur van USADA, in het tv-programma 60 minutes.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Dopingzaak Armstrong

Video en Audio

  • » "Voor iedereen lekker dat ik terug ben" Video De reactie van PSV-speler Memphis Depay na de Europa Leaguewedstrijd PSV-Panathinaikos (1-1).24 okt 2014, 5259 keer afgespeeld
  • » Pasveer voelde 1-1 aankomen Video De reactie van PSV-doelman Remko Pasveer na de Europa Leaguewedstrijd PSV-Panathinaikos (1-1).23 okt 2014, 3406 keer afgespeeld
  • » Van de Leur dacht aan zelfmoord Video Na enkele turbulente jaren spreekt voormalig topturnster Verona van de Leur zich uit in een...23 okt 2014, 9550 keer afgespeeld

Meer video en audio