NOS NieuwsAangepast

Klacht Estelle tegen Moszkowicz

Estelle Cruijff heeft een tuchtklacht ingediend tegen advocaat Bram Moszkowicz. Dat heeft haar nieuwe raadsman Nico Meijering bevestigd. Moszkowicz was door Estelle Cruijff benaderd om haar bij te staan in de zaak van haar vriend, kickbokser Badr Hari.

Het Openbaar Ministerie had Estelle opgeroepen als getuige. Kort voor het verhoor vorige maand zette Estelle Moszkowicz aan de kant en stapte over naar advocaat Nico Meijering, kantoorgenoot van Bénédicte Ficq, die de raadsman van Badr Hari is.

Estelle beschuldigt Moszkowicz nu van financieel wangedrag. Moszkowicz heeft volgens haar na de breuk hoge rekeningen gestuurd.

Taxikosten

Zo bracht hij 1500 euro (3 uur à 500 euro) in rekening voor de reistijd van zijn kantoor aan de Herengracht naar het Amstelhotel, waar hij met Estelle afsprak.

Ook verwijt Estelle Moszkowicz het breken van zijn ambtsgeheim. Volgens haar heeft Moszkowicz vertrouwelijke informatie doorgespeeld aan de Telegraaf en RTL Boulevard.

Meijering heeft deken Germ Kemper van de Orde van Advocaten gevraagd om Moszkowicz bij de Raad van Discipline voor te dragen voor een onmiddellijke schorsing.

Hoger beroep

De Raad besloot vorig jaar al dat Moszkowicz niet meer als advocaat mag werken, maar in afwachting van het hoger beroep dat naar verwachting dit voorjaar dient mag hij nog gewoon aan het werk blijven.

De gang van zaken rond Estelle Cruijff geeft volgens Meijering aan dat Moszkowicz niets heeft geleerd van zijn recente veroordelingen en nog steeds cliënten dupeert.

Met de spoedprocedure kan worden voorkomen dat nog meer cliënten het slachtoffer worden, stelt Meijering.

Reactie

Moszkowicz zegt in een reactie tegen NRC Handelsblad dat de nieuwe klachten elke grond missen. Tegen de NOS wil hij verder niet op de klacht van Estelle ingaan. "Reageren doe ik niet in de media maar bij de deken, zoals het hoort", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl