NOS NieuwsAangepast

Leraar ontslagen om sms'jes

Een scholengemeenschap in Kampen heeft een leraar op staande voet ontslagen. De leraar stuurde seksueel getinte sms'jes aan een 14-jarige leerling van de school. De rector van de scholengemeenschap, het Ichthus College, heeft aangifte gedaan.

De zaak kwam aan het licht toen de ouders van het meisje op de dag voor Kerst in haar smartphone keken. Zij kregen toen de sms'jes onder ogen die de leraar en hun dochter aan elkaar hadden gestuurd.

Toen de school ervan hoorde, werd navraag gedaan bij de docent. Hij werd meteen op non-actief gezet. Op 31 december volgde het ontslag.

20 jaar

De docent was al meer dan twintig jaar aan de school verbonden. "Hij heeft hulp gezocht", zegt rector Roelof Smidt. "De communicatie docent - leerling moet te allen tijde professioneel zijn. Als die grenzen overschreden worden, past er maar één maatregel en dat is ontslag", zegt Smidt.

Hij heeft vorige week aangifte gedaan bij de zedenpolitie. De school heeft elke dag contact met de ouders van de leerling.

"Het gaat momenteel maar om één ding. Dat is of de leerling de veilige en vertrouwde werkomgeving aantreft, die ze verdient", zegt Smidt. De leraren en leerlingen zijn op de hoogte gesteld.

Volgens de website van het Ichthus College reageerden zij geschrokken. De ouders zijn door een nieuwsbrief ingelicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl